Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Zaterdag 14 januari zond Argos op Radio 1 een kritische reportage uit over controle in de wereld van goede doelen. De uitzending gaat in op de vraag of er wel voldoende toezicht is in de hulpsector en of goede doelen wel doen wat ze zeggen. Als voorbeeld komt onder meer organisatie Pink Ribbon aan bod die…

Zaterdag 14 januari zond Argos op Radio 1 een kritische reportage uit over controle in de wereld van goede doelen. De uitzending gaat in op de vraag of er wel voldoende toezicht is in de hulpsector en of goede doelen wel doen wat ze zeggen. Als voorbeeld komt onder meer organisatie Pink Ribbon aan bod die vorig jaar in opspraak kwam omdat ze nauwelijks geld aan wetenschappelijk kankeronderzoek uitgeven. Terwijl ze dit wel zeggen te doen.

Ook de waarde van het CBF-keurmerk en ANBI status worden tegen het licht gehouden. Veel goede doelen hebben belastingvoordeel vanwege hun ANBI status. Volgens onderzoek van het Centraal Informatiepunt Goede Doelen (CIGD) voldoen veel van deze goede doelen echter niet aan de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Ze hebben bijvoorbeeld geen beleidsplan of er is geen sprake van gescheiden vermogens.

De uitzending is te beluisteren op http://weblogs.vpro.nl/argos/.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief