Stichting Burung Manyar mag geen medicijnen meer zenden Indonesische nierpatiënten. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg besloten. De stichting zoekt naarstig naar altneratieven om Indonesische patiënten te blijven steunen. Sinds 13 jaar geeft Stichting Buring Manyar uit Zaltbommel langdurige hulp aan individuele (vaak getransplanteerde) nierpatiënten in Indonesië. De stichting zamelde medicijnen in, afkomstig uit…

Stichting Burung Manyar mag geen medicijnen meer zenden Indonesische nierpatiënten. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg besloten. De stichting zoekt naarstig naar altneratieven om Indonesische patiënten te blijven steunen.

Sinds 13 jaar geeft Stichting Buring Manyar uit Zaltbommel langdurige hulp aan individuele (vaak getransplanteerde) nierpatiënten in Indonesië. De stichting zamelde medicijnen in, afkomstig uit restvoorraden die hier niet meer gebruikt werden. Initiatiefnemer Jef Schaap, de drijvende kracht achter Burung Manyar, zorgde ervoor dat die medicijnen bij de ‘geadopteerde’ patiënten terecht kwamen. Dat mag niet meer van de Inspectie voor de Gezondheidszorg: de stichting overtreedt met deze zendingen de Geneesmiddelenwet. Vanaf 1 januari 2013 mag de stichting alleen nog maar financiële steun geven aan patiënten, zodat zij zelf hun medicijnen kunnen betalen. Burung Manyar is inmiddels druk bezig om dat mogelijk te maken, door actiever donateurs en sponsors te werven. Daarnaast wordt er op dit moment gewerkt aan een promotiefilm op basis van het film- en fotomateriaal dat Jef Schaap tijdens het werkbezoek van mei 2011 heeft gemaakt.

bron: Niernieuws en Stichting Burung Manyar

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief