Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Friesland start dit jaar nog met een eigen versie van de Deense The World’s Best News-campagne. Dat vertelde Jos Ikink, oprichter van Millenniumnetwerk Fryslân, aan vakblad ViceVersa. De campagne moet het halen van de Millenniumdoelen een eindspurt geven en de negatieve stemming over ontwikkelingssamenwerking een halt toe roepen.  Millenniumnetwerk Fryslân is in 2005 opgericht om de…

MNFFriesland start dit jaar nog met een eigen versie van de Deense The World’s Best News-campagne. Dat vertelde Jos Ikink, oprichter van Millenniumnetwerk Fryslân, aan vakblad ViceVersa. De campagne moet het halen van de Millenniumdoelen een eindspurt geven en de negatieve stemming over ontwikkelingssamenwerking een halt toe roepen. 

Millenniumnetwerk Fryslân is in 2005 opgericht om de millenniumdoelen onder de aandacht te brengen. In september dit jaar lanceert het netwerk een campagne die is geïnspireerd op The World’s Best News in Denemarken. In deze Deense campagne staat het verspreiden van goed nieuws over de ontwikkelingen in het Zuiden voorop. plakat_3_DK_webTijdens een jaarlijkse campagneweek worden in heel Denemarken gratis kranten met ‘goed nieuws’ over ontwikkelingslanden uitgedeeld. Daarnaast is het ‘goede nieuws’ te zien op melkpakken, websites, gevels van gebouwen en treinen. De campagne, waar ruim honderd ngo’s, bedrijven, media en politici bij zijn betrokken, leidde in Denemarken tot een positievere houding ten opzichte van ontwikkelingssamenwerking.

Ook Millenniumnetwerk Fryslân wil een flink netwerk van bedrijven en organisaties op de been brengen. “Iedereen met wie we tot nu toe gesproken hebben is enthousiast”, aldus Ikink in Vice Versa. “Wij hopen dat deze actie een eindspurt naar het behalen van de millenniumdoelen oplevert. Maar wat vooral belangrijk is, is dat er een minder negatieve houding komt.” Het Millenniumnetwerk hoopt dat het initiatief zal uitgroeien tot een landelijke campagne.

 

Lees hier het hele interview met Jos Ikink van Millenniumnetwerk Fryslân.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief