Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

COS Zeeland organiseert onder de titel ‘Solutions’ een fotowedstrijd over lokale oplossingen voor het klimaatprobleem. Steeds meer mensen, bedrijven en overheden proberen in hun eigen omgeving nieuwe leefwijzen uit die minder belastend zijn voor het klimaat. Burgers experimenteren met een eigen moestuin, als stadsboer of imker op het eigen dakterras. Er zijn mensen die spullen delen,…

COS Zeeland organiseert onder de titel ‘Solutions’ een fotowedstrijd over lokale oplossingen voor het klimaatprobleem. Steeds meer mensen, bedrijven en overheden proberen in hun eigen omgeving nieuwe leefwijzen uit die minder belastend zijn voor het klimaat. Burgers experimenteren met een eigen moestuin, als stadsboer of imker op het eigen dakterras. Er zijn mensen die spullen delen, ruilen, repareren of zelf maken. Bedrijven schakelen over op duurzaam produceren en steden bereiden zich voor op waterstijgingen. COS Zeeland vraagt mensen om in hun eigen omgeving de aanpak van het klimaatprobleem in beeld te brengen.

@Yuri Kozyrev/NOOR

De spelregels

  • Zie jij oplossingen voor het klimaat? Maak dan een of meerdere foto’s in Zeeland of het Belgische West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen.
  • Zend je foto(‘s) (jpeg-formaat, hoge resolutie) voor 15 februari naar info@coszeeland.nl onder vermelding van Fotowedstrijd Solutions.
  • Voorzie de foto(‘s) van een toelichtende tekst van maximaal 150 woorden. Vergeet niet je naam, leeftijd, woonplaats, email-adres en telefoonnummer te vermelden.
  • Inzenders geven toestemming voor eventuele publicatie door de organisatie.
  • De jury bestaat onder andere uit Anda van Riet (fotograaf) en Nico Out (kunstcriticus). Bij de beoordeling telt de jury niet alleen de fotografische kwaliteit maar ook de originaliteit van de inhoud mee.
  • De inzenders maken kans op het winnen van een vouwfiets.

De fotowedstrijd maakt deel uit van de internationale fotowedstrijd ‘Solutions by NOOR’, die van 13 maart tot 1 april te zien is in de Grote Kerk in Goes (NL). Acht gerenommeerde fotografen, waaronder diverse World Press Photo winnaars, onderzoeken wereldwijd oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan. De fototentoonstelling focust op menselijke verhalen en laat zien hoe mensen proberen zich aan te passen aan temperatuurstijgingen in de wereld en pogen een meer duurzaam bestaan op te bouwen.

De beste inzendingen van de fotowedstrijd worden tijdens de expositie digitaal vertoond in de Grote Kerk in Goes en op de website.

Meer informatie:  www.coszeeland.nl, Monique de Leeuw (projectleider),  m.deleeuw@coszeeland.nl, 0113 – 250051.

‘Solutions’ is een grensoverschrijdend project met steun van de Europese Unie, Interreg Vlaanderen-Nederland en de provincies Zeeland (NL), Oost- en West Vlaanderen (B), verenigd in de Euregio Scheldemond, Gemeente Goes, Prins Bernard Fonds, Frits Lensvelt Stichting.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief