Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wie Gyan Maharjan (35) Waar Kathmandu, Nepal Werkt voor Horizons Expeditions Wat maakt een fietstrip om wereldvrede te verkondigen. Door Marjolein van Woerkom Waarom op de fiets? “Het is de beste manier om een land te ontdekken. De cultuur, de natuur, de mensen, op de fiets ga je erin op. Je raakt het land letterlijk…

Gyan2Wie Gyan Maharjan (35) Waar Kathmandu, Nepal Werkt voor Horizons Expeditions Wat maakt een fietstrip om wereldvrede te verkondigen.

Door Marjolein van Woerkom

Waarom op de fiets?
“Het is de beste manier om een land te ontdekken. De cultuur, de natuur, de mensen, op de fiets ga je erin op. Je raakt het land letterlijk aan en je voelt het met heel je lijf. Met de auto, of erger, met het vliegtuig, vlieg je er letterlijk aan voorbij.”

Waarom doe je deze moeite?
“Ik houd van reizen en ik vind het mooi dat ik dat kan combineren met het uitdragen van mijn boodschap: wereldvrede, liefde en broederschap. Ik heb lang gewerkt als gids voor toeristen in en om Kathmandu. Veel toeristen weten weinig van ons land af. Ik vind het belangrijk dat het buitenland ons leert kennen en ons in vrede ontvangt.”

Waar gaan je reizen naar toe?
“Ik maakte mijn fietsreis in delen. Zo fietste ik vorig jaar naar China, Hong Kong, Macua, Taiwan en Zuid-Korea. Dat was fantastisch. Mensen ontvangen me heel hartelijk. Ik logeer er vaak bij Nepalezen. Zij kunnen goed het verschil tussen ons land en het andere land duiden.”

Wat is je doel?
“In vier jaar tijd wil ik 109 landen bezoeken om daar met politici te praten over vrede en om Nepal te promoten. Ik heb zelf een informele vredesovereenkomst opgesteld, die ze mogen ondertekenen. Als ik aankom, reageren ze vaak verrast, maar uiteindelijk waarderen ze de moeite die ik doe, omdat ik voor een goede zaak kom.”

Hoe bekostig je je reizen?
“Ik werk thuis nog deels als toeristengids en probeer fondsen te werven. Daarnaast kunnen bedrijven mij sponsoren, bijvoorbeeld door hun logo op mijn fietsshirt te laten drukken. Ik fiets met dat shirt de hele wereld rond, dus dat is mooie reclame voor hen.”

http://horizonsexpeditions.blogspot.nl

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief