Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De campagne Fietsen Scoort verdeelt 10.000 euro over vier kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een duurzame doelstelling. Het sponsorbedrag is afgelopen jaar bijeen gefietst door deelnemers aan Fietsen Scoort. Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto en op de fiets probeert te krijgen. Dat is goed voor de gezondheid en goed voor het…

jongeren_zonnepanelenDe campagne Fietsen Scoort verdeelt 10.000 euro over vier kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een duurzame doelstelling. Het sponsorbedrag is afgelopen jaar bijeen gefietst door deelnemers aan Fietsen Scoort.

Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto en op de fiets probeert te krijgen. Dat is goed voor de gezondheid en goed voor het tegengaan van de CO2-uitstoot. Vorig jaar fietsten deelnemers aan de campagne samen bijna 10 miljoen fietskilometers. Werkgevers kunnen die gefietste kilometers sponsoren. Fietsen Scoort steunt met dat bedrag duurzame projecten in ontwikkelingslanden, en vraagt zo aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen.   

De jaarlijkse sponsoropbrengst gaat voor een deel naar Cycling out of Poverty (www.coop-africa.org) dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika. Daarnaast steunt Fietsen Scoort kleinschalige duurzame projecten van Nederlanders in ontwikkelingslanden. Voor dit laatste onderdeel werkt Fietsen Scoort samen met MyWorld.

Maak kans op € 2.500
Kleinschalige Nederlandse ontwikkelingsorganisaties kunnen tot 15 september 2014 een projectvoorstel indienen. Het aanmeldformulier en de criteria zijn hier te vinden. Let op: u moet daarvoor aangemeld zijn op MyWorld.nl. In de beoordeling van de projecten is de relatie met de kernboodschap van Fietsen Scoort belangrijk. Naast fietsstimulering in ontwikkelingslanden kun je ook denken aan projecten die bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Bijvoorbeeld biologische landbouw, (her) bebossing, zonne-energie, biogas en/of eerlijke handel.

Na een eerste selectie, door deskundigen verbonden aan MyWorld, blijven de tien beste projecten over. Deelnemers aan de fietscampagne en het brede publiek brengen vervolgens hun stem uit. De vier projecten met de meeste stemmen ontvangen ieder een bedrag van € 2.500. Op zaterdag 25 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het MyWorld Event in het Centraal Museum in Utrecht.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief