Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In tijden van financiële tegenspoed is het hemd nader dan de rok: wanneer het kabinet extra moet bezuinigen, dan is ontwikkelingshulp wat Nederlanders betreft als eerste aan de beurt. Dat blijkt uit een peiling van TNS/NIPO in opdracht van de Atlantische Commissie. TNS/NIPO vroeg duizend Nederlanders op welke drie beleidsterreinen het kabinet extra zou moeten…

In tijden van financiële tegenspoed is het hemd nader dan de rok: wanneer het kabinet extra moet bezuinigen, dan is ontwikkelingshulp wat Nederlanders betreft als eerste aan de beurt. Dat blijkt uit een peiling van TNS/NIPO in opdracht van de Atlantische Commissie.

TNS/NIPO vroeg duizend Nederlanders op welke drie beleidsterreinen het kabinet extra zou moeten bezuinigen, wanneer het begrotingstekort verder oploopt. 46% van de ondervraagden noemden ontwikkelingshulp als belangrijkste bezuinigingspost. Van evenveel deelnemers mag er minder geld naar het Koningshuis. Integratie van moslims en allochtonen (37%) en hulp bij oorlogen en wederopbouw andere landen (35%) eindigden op de derde en vierde plek.

De Atlantische Commissie wilde vooral weten wat Nederlanders van de NAVO vinden. Die steun voor de NAVO blijkt wel snor te zitten: een overgrote meerderheid van de ondervraagden noemt ons lidmaatschap van de NAVO belangrijk en staat achter de interventie in Libië. Slechts 15% vindt dat we bij een komende bezuinigingsronde op defensie moeten beknibbelen.

Lees hier de onderzoeksuitslag

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief