PI Wijzer en het Cidin gaan evaluatiereizen organiseren voor particuliere initiatieven. Met hun nieuwe organisatie S.E.E. (Smart & Efficient Evaluations) evalueren ze op verzoek een kleinschalig project, het functioneren van de partnerorganisatie, of de haalbaarheid van een nieuw initiatief. “Particuliere initiatieven worden zelden onafhankelijk geëvalueerd”, zegt Adriaan Kauffmann van PI-Wijzer, een van de initiatiefnemers. “Wij…

S.E.E.PI Wijzer en het Cidin gaan evaluatiereizen organiseren voor particuliere initiatieven. Met hun nieuwe organisatie S.E.E. (Smart & Efficient Evaluations) evalueren ze op verzoek een kleinschalig project, het functioneren van de partnerorganisatie, of de haalbaarheid van een nieuw initiatief.

“Particuliere initiatieven worden zelden onafhankelijk geëvalueerd”, zegt Adriaan Kauffmann van PI-Wijzer, een van de initiatiefnemers. “Wij stellen ons beschikbaar tegen een relatief laag bedrag per evaluatie. Het is niet gratis, dus niet voor iedere PI mogelijk. Maar door de manier waarop we het organiseren wordt de prijs gedrukt. Zo kan een lokale organisatie, een steunstichting of een fonds aan waardevolle informatie komen om het project richting te geven.”

Dit voorjaar gaan er evaluatiereizen naar Ecuador, Costa Rica en noord-Ghana. De S.E.E.-onderzoekers brengen een tweedaags bezoek aan elk project. De onderzoekers evalueren tijdens deze reis verschillende projecten, waardoor de prijs voor transport wordt gedrukt. De kosten voor een evaluatie bedragen 950 euro.

Meer informatie: piwijzer.nl/see

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief