Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

PI Wijzer en het Cidin gaan evaluatiereizen organiseren voor particuliere initiatieven. Met hun nieuwe organisatie S.E.E. (Smart & Efficient Evaluations) evalueren ze op verzoek een kleinschalig project, het functioneren van de partnerorganisatie, of de haalbaarheid van een nieuw initiatief. “Particuliere initiatieven worden zelden onafhankelijk geëvalueerd”, zegt Adriaan Kauffmann van PI-Wijzer, een van de initiatiefnemers. “Wij…

S.E.E.PI Wijzer en het Cidin gaan evaluatiereizen organiseren voor particuliere initiatieven. Met hun nieuwe organisatie S.E.E. (Smart & Efficient Evaluations) evalueren ze op verzoek een kleinschalig project, het functioneren van de partnerorganisatie, of de haalbaarheid van een nieuw initiatief.

“Particuliere initiatieven worden zelden onafhankelijk geëvalueerd”, zegt Adriaan Kauffmann van PI-Wijzer, een van de initiatiefnemers. “Wij stellen ons beschikbaar tegen een relatief laag bedrag per evaluatie. Het is niet gratis, dus niet voor iedere PI mogelijk. Maar door de manier waarop we het organiseren wordt de prijs gedrukt. Zo kan een lokale organisatie, een steunstichting of een fonds aan waardevolle informatie komen om het project richting te geven.”

Dit voorjaar gaan er evaluatiereizen naar Ecuador, Costa Rica en noord-Ghana. De S.E.E.-onderzoekers brengen een tweedaags bezoek aan elk project. De onderzoekers evalueren tijdens deze reis verschillende projecten, waardoor de prijs voor transport wordt gedrukt. De kosten voor een evaluatie bedragen 950 euro.

Meer informatie: piwijzer.nl/see

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief