Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Tropische groenten kun je het beste bewaren boven een klein laagje water. Wortels blijven het langst goed wanneer je ze rechtop in vochtig zand zet. En aardappelen samen bewaren met appels, voorkomt uitlopers. Jihyun Ryou ontwerpt fraaie kastjes, schalen en houders voor het bewaren van etenswaar zonder koelkast. De Koreaanse kunstenares gebruikt hiervoor moderne kennis,…

Tropische groenten kun je het beste bewaren boven een klein laagje water. Wortels blijven het langst goed wanneer je ze rechtop in vochtig zand zet. En aardappelen samen bewaren met appels, voorkomt uitlopers. Jihyun Ryou ontwerpt fraaie kastjes, schalen en houders voor het bewaren van etenswaar zonder koelkast. De Koreaanse kunstenares gebruikt hiervoor moderne kennis, maar ook ervaringen van ouderen die zich de tijd vóór de komst van de koelkast kunnen herinneren. Ryou’s ideeën zijn nuttig voor wie goedkoop of duurzamer willen leven, maar ook toepasbaar in ontwikkelingslanden. Het Vlaamse Lowtech magazine wijdde onlangs een artikel aan haar werk.

Koelkast kan kleiner
Jihyun Ryou studeerde af aan de Nederlandse Design Academy in Eindhoven en woont en werkt nu in Amsterdam. Ze denkt dat haar vertaling van kennis over het bewaren van voedsel in hedendaags design, de helft van onze koelkast overbodig kan maken. Op haar website www.savefoodfromthefridge.com roept ze mensen ook op hun kennis te delen.

Meer informatie over Jihyun Ryou’s werk: TEDx lezing  en een minidocumentaire.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief