Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Esther Peereboom (niet haar echte naam) heeft een plan: haar eigen project opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 6, waarin Esther nog even Esther blijft. Je bent nog niet uit de kast gekomen. “Tja. Ik heb mijn baan nog niet opgezegd. Dat hoop ik eind maart te…

Esther Peereboom (niet haar echte naam) heeft een plan: haar eigen project opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 6, waarin Esther nog even Esther blijft.

Je bent nog niet uit de kast gekomen.

Tja. Ik heb mijn baan nog niet opgezegd. Dat hoop ik eind maart te doen. Het plan is nog steeds om in mei naar Sierra Leone te gaan.”

Maar

Ik heb mijn begroting nog niet sluitend. Ik zit op 65 procent. Da’s niet voldoende en de tijd dringt. Als het niet voor mei lukt, moet ik met Plan B komen.”

Hoe ziet dat eruit?

Daar kan ik nog niks over loslaten.”

Waar hangt het nog op?

“Op particulieren en stichtingen die moeten investeren in mijn project. Ik heb de afgelopen maanden weer heel wat lessen geleerd. Dat je nog flexibeler moet zijn dan je al dacht te moeten zijn. Een voorbeeld: vlak voor de benefiet die ik in februari zou organiseren, stapte een van de vrijwilligers op. Geen motivatie meer. Het is geen betaalde baan, dus mensen kunnen ook van de ene op de andere dag stoppen. En daar zit je dan. Het is sowieso improviseren als je ineens, zonder een opleiding gevolgd te hebben, manager bent van vier vrijwiligers. Jij moet ze aansturen, motiveren, controleren. En dat in de avonduren, naast een betaalde baan.”

Iets anders: ineens kijk je naar de begroting, en denk je: oh shoot, we hebben de aanloopkosten van de eerste paar maanden niet meebegroot. Dan komt er zo weer een paar duizend euro bij.”

Hoe is het ondertussen in Sierra Leone?

“Ik heb nog niks vast kunnen leggen. Geen huis, geen kantoor, omdat ik de begroting nog niet rond heb. Dat geeft weer eens aan hoe flexibel je moet zijn.” 

Zie je het nog zitten?

“Ja hoor. Ik krijg energie van mijn vrijwilligers – een voor de inhoud, een voor fondsenwerving, een voor social media en een voor cold calling. De benefiet wordt nu gehouden op zondag 17 maart en die ziet er heel goed uit. Het is een benefiet-lunch van vier gangen geworden, gesponsord door restaurant Vandemarkt. Tijdens de lunch wordt van alles geveild, van weekendjes weg tot kunstwerken. Echte mooie dingen, geen Rituals-pakketten. We mikken op bedrijven – die een tafel kunnen kopen – en vermogende particulieren, die geïnteresseerd zijn in Schooling for Life. Sponsors zijn dus van harte welkom. Maar ook als mensen mee willen helpen met de organisatie van de benefiet, mail of bel me even!”

info@schoolingforlife.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief