Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

EVEN BELLEN MET ESTHER Esther Peereboom heeft een plan: haar eigen project opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 5, waarin Esther helemaal uit het dal is gekropen. In de vorige aflevering waren we even bang dat je het bijltje erbij neer ging gooien…. “Ik ben een idealist,…

EVEN BELLEN MET ESTHER

Esther Peereboom heeft een plan: haar eigen project opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 5, waarin Esther helemaal uit het dal is gekropen.

In de vorige aflevering waren we even bang dat je het bijltje erbij neer ging gooien….
“Ik ben een idealist, maar ik kreeg even een reality check toen ik in het voorjaar terugkwam uit Sierra Leone. Ik werd met beide benen op de grond gezet. Mensen zeiden bezorgd: ‘Oh meisje, waar begin je aan?’ Maar Nelson Mandela sprak ooit: “Iets lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is.” Nu zie ik het weer helemaal zitten.”

Wat is er veranderd?
“Er is heel veel gebeurd de laatste maanden.  Ik heb nu vier actieve vrijwilligers met wie ik elke maand om de tafel zit. Eindelijk heb ik de ANBI-status van de belastingdienst voor mijn project binnen, dat heeft me maanden gekost. Ik heb zelfs geleerd een beleidsplan te schrijven, en een activiteitenkalender op te stellen. Ik ben een dag minder gaan werken, dus ik heb nu meer tijd voor het project. Nog steeds heb ik  op mijn werk niet gemeld dat ik van plan ben naar Sierra Leone te vertrekken. De planning is om in mei te vertrekken.”

Terug uit Sierra Leone maakte je je zorgen over de financiën, omdat alles daar zo duur geworden was.
“Ja, maar inmiddels heb ik drie investeerders gevonden, ideële stichtingen die graag geld steken in de ontwikkeling van jongeren in arme landen. Met mijn vrijwilligers werf ik nu ook fondsen. Vooral bij bedrijven, dat gaat toch wat makkelijker dan bij particulieren. Had ik de naam van mijn project al prijsgegeven?

Nog niet.
“Het is Schooling for Life geworden. Op 10 februari is de lancering en houd ik tegelijk een benefiet. Op mijn oude school, het Amsterdams Lyceum, dat leek me wel toepasselijk.”

Ineens heb je de wind mee. Wat is nu eigenlijk doorslaggevend geweest?
“Dat ik nu mensen aan mijn zijde heb. Daarvoor moest ik de hele tijd alles uit mezelf putten. Nu  is het goed dat ook anderen er water in gooien.”

Esther Peereboom is een gefingeerde naam. In de volgende aflevering gaat Esther Peereboom haar identiteit onthullen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief