Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Vol idealen ging David van Bodegom naar Afrika om tropenarts te worden. Hij woonde en werkte jarenlang als arts-onderzoeker in Ghana. Inmiddels is hij terug in Nederland. Met bijgestelde idealen, maar nog altijd vol hoop. In zijn onlangs verschenen debuutroman ‘Nood breekt wet’ beschrijft hij zijn ervaringen als westerling in Afrika. David van Bodegom promoveerde op…

Vol idealen ging David van Bodegom naar Afrika om tropenarts te worden. Hij woonde en werkte jarenlang als arts-onderzoeker in Ghana. Inmiddels is hij terug in Nederland. Met bijgestelde idealen, maar nog altijd vol hoop. In zijn onlangs verschenen debuutroman ‘Nood breekt wet’ beschrijft hij zijn ervaringen als westerling in Afrika.

David van Bodegom promoveerde op onderzoek naar veroudering en de factoren die van invloed zijn op een langere levensverwachting. Een verklaring vond hij in de polygame familiestructuur in Ghana. Niet de grootmoeders, zoals hij verwachtte, maar oudere mannen blijken een evolutionaire verklaring te geven voor een langere levensduur.

Zondagavond was hij te gast in Labyrint Radio om te vertellen over zijn onderzoek en zijn roman. De uitzending is te beluisteren via Labyrint Radio.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief