Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Jongeren maken kans op 5.000 euro voor gezondheidsproject in Sub-Sahara Afrika.

AS PrijsHet Nederlands Albert Schweitzer Fonds reikt dit jaar voor de vijfde keer de Albert Schweitzer Prijs uit. De prijs is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar die zelf werken aan een ontwikkelingsproject of een bijzonder initiatief, op het gebied van gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika. Het beste initiatief wint een startsubsidie van 5.000 euro. Deelnemers dienen hun project aan te melden vóór zaterdag 8 oktober 2014.

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs stimuleert het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) jongeren om zich in te zetten voor ontwikkelingswerk in Afrika. Schweitzer wijdde zijn leven aan het helpen van de zieken en bracht zo zijn levensmotto Eerbied voor het leven in praktijk. Wat doen Nederlandse jongeren om een verschil te maken? Hebben zij een uniek ontwikkelingsinitiatief waar ze zich volledig voor inzetten en in geloven?

De voorwaarden en het deelnameformulier voor de Albert Schweitzer Prijs 2014 staan op de website van NASF. Een vakjury zal uit de inzendingen drie nominaties kiezen. Aan deze genomineerden wordt gevraagd een presentatie te geven tijdens de uitreiking van de Albert Schweitzer Prijs op woensdag 26 november in cultureel centrum Singer Laren (Laren) tijdens een bijeenkomst in de theaterzaal. De prijs zal worden uitgereikt door een honorair gast jurylid; vorig jaar was dat dr. Jan Terlouw.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief