Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het is een mooie herfsttraditie: ook dit najaar verdelen Fietsen Scoort en MyWorld 10.000 euro over vier duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Steunt jouw stichting een initiatief dat bijdraagt aan een eerlijke wereld of een beter klimaat? Denk tijdens je vakantie alvast na over een projectplan. Na de zomer staat het aanmeldformulier op MyWorld.nl. Fietsen Scoort…

Het is een mooie herfsttraditie: ook dit najaar verdelen Fietsen Scoort en MyWorld 10.000 euro over vier duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Steunt jouw stichting een initiatief dat bijdraagt aan een eerlijke wereld of een beter klimaat? Denk tijdens je vakantie alvast na over een projectplan. Na de zomer staat het aanmeldformulier op MyWorld.nl.

Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto en op de fiets probeert te krijgen. Fietsen Scoort wil ook aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt daarom duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Werkgevers van deelnemers aan Fietsen Scoort kunnen de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. De jaarlijkse sponsoropbrengst gaat voor een deel naar Cycling out of Poverty (www.coop-africa.org) dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika. Daarnaast steunt Fietsen Scoort, in samenwerking met MyWorld, kleinschalige duurzame projecten van Nederlanders in ontwikkelingslanden.

Wat wordt van jou gevraagd?
Kleinschalige Nederlandse ontwikkelingsorganisaties kunnen na de zomer een projectvoorstel indienen via het aanmeldformulier op www.myworld.nl. In de beoordeling van de projecten is de relatie met de kernboodschap van Fietsen Scoort belangrijk. Naast fietsstimulering in ontwikkelingslanden kun je ook denken aan projecten die bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Bijvoorbeeld biologische landbouw, (her) bebossing, zonne-energie, biogas en/of eerlijke handel. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen.

De volgende criteria zijn daarbij belangrijk:

  • Relatie van het project met klimaatverandering en milieu
  • Vraaggerichtheid, wie heeft het project bedacht?
  • Toekomstbestendigheid, capaciteit van de ontvangende organisatie
  • In hoeverre is het project de beste oplossing voor het specifieke probleem
  • Mogelijkheid om over het project te communiceren in woord en beeld

Vragen kun je stellen via info@fietsenscoort.nl of info@myworld.nl. Meer informatie is te vinden op www.fietsenscoort.nl.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief