Crowdfunding groeit. Het kan ook iets zijn voor uw pi Honderden Nederlanders betaalden mee aan de vreedzame protesten van de Syrische Lente. Via de website Adopt a Revolution doneerden ze geld aan Syrische burgercomités, die daarmee spandoeken en borden bekostigden. Crowdfunding heet deze nieuwe manier van geld inzamelen: je ‘pitcht’ je project op een crowdfunding-platform…

Crowdfunding groeit. Het kan ook iets zijn voor uw pi

Honderden Nederlanders betaalden mee aan de vreedzame protesten van de Syrische Lente. Via de website Adopt a Revolution doneerden ze geld aan Syrische burgercomités, die daarmee spandoeken en borden bekostigden. Crowdfunding heet deze nieuwe manier van geld inzamelen: je ‘pitcht’ je project op een crowdfunding-platform als 1%Club of 4just1.com, en belangstellenden kunnen met één klik geld storten. Doorgaans gaat het om relatief kleine bedragen, maar door de massa kan er toch veel geld worden opgehaald.

Ontwikkelingsorganisaties zamelen steeds meer geld in via internetplatforms, zo blijkt uit de cijfers over crowdfunding in Nederland in 2012.

14 miljoen euro is er gecrowdfund in Nederland in 2012. In 2010 was dat nog maar 0,5 miljoen euro.

174 ontwikkelingsprojecten vonden in 2012 financiering via crowdfunding

4.000 euro was het gemiddelde bedrag dat succesvolle ontwikkelingsprojecten ophaalden

95% van de crowdfunding-campagnes vindt plaats via een speciaal crowdfunding-platform

Duurzame energie is een van de high potentials voor crowdfunding

Bron: Douw & Koren Crowdfunding Consultancy, Crowdfunding in Nederland 2012


 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief