Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Zakendoen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika is een groot avontuur en veel ondernemers kunnen een steun in de rug goed gebruiken. Voor hen lanceerde ontwikkelingsorganisatie Cordaid onlangs het Social Adventure Platform, een ontmoetingsplek voor iedereen met een businessplan voor de Base of the Pyramid. Initiatiefnemers delen hier hun idee, droom of bestaand initiatief. Experts en…

BASTbbq-kokoskoolZakendoen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika is een groot avontuur en veel ondernemers kunnen een steun in de rug goed gebruiken. Voor hen lanceerde ontwikkelingsorganisatie Cordaid onlangs het Social Adventure Platform, een ontmoetingsplek voor iedereen met een businessplan voor de Base of the Pyramid. Initiatiefnemers delen hier hun idee, droom of bestaand initiatief. Experts en andere leden van de community geven feedback, zodat de ondernemers hun plan kunnen verbeteren en nieuwe stappen kunnen zetten.

Aan het Social Adventure Platform is een wedstrijd verbonden: wie zijn plan voor 15 november op het platform deelt, maakt kans op een prijs. Een jury beoordeelt de plannen en nodigt een aantal kanshebbers uit om, na een bootcamp en pitchtraining, hun initiatief te presenteren op het Cordaid Social AdVenture event op 11 december. Zij maken kans op een intensief 1-op-1 ondersteuningstraject door Cordaid en Enviu ter waarde van 10.000 euro en een retourticket voor twee personen naar de bestemming.

Twee weken na de start van het platform staan de eerste vijftien business plannen online. De diversiteit is groot. Er zijn plannen voor het vermarkten van waterpompen op zonne-energie, het publiceren van voorlichtingsboeken, het opzetten van vakopleidingen voor tienermoeders en de productie van duurzame brandstof voor barbecues (zie foto).

Het Cordaid Social Adventure platform wordt mogelijk gemaakt door Cordaid, in samenwerking met Enviu en Tiluan adviesbureau.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief