Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Medewerkers van ontwikkelingsorganisaties krijgen een bonus wanneer zij deelnemers werven voor de campagne ‘Fietsen Scoort’. Voor elke aangemelde werkgever ontvangen ze € 50 voor hun project of goede doel. De actie loopt van 3 maart tot 1 juni. Medewerkers van ontwikkelingsorganisaties krijgen een bonus wanneer zij deelnemers werven voor de campagne ‘Fietsen Scoort’. Voor elke…

logo fietsen scoortMedewerkers van ontwikkelingsorganisaties krijgen een bonus wanneer zij deelnemers werven voor de campagne ‘Fietsen Scoort’. Voor elke aangemelde werkgever ontvangen ze € 50 voor hun project of goede doel. De actie loopt van 3 maart tot 1 juni.

Medewerkers van ontwikkelingsorganisaties krijgen een bonus wanneer zij deelnemers werven voor de campagne ‘Fietsen Scoort’. Voor elke aangemelde werkgever ontvangen ze € 50 voor hun project of goede doel. De actie loopt van 3 maart tot 1 juni.
Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto en op de fiets probeert te krijgen. Dat is goed voor de gezondheid, de reductie van CO2 en het tegengaan van klimaatverandering. Dat laatste is van groot belang voor ontwikkelingslanden: zij kunnen zich pas duurzaam ontwikkelen wanneer we het klimaatvraagstuk in internationaal verband aanpakken. Fietsen Scoort verdeelt de sponsoropbrengst daarom jaarlijks over kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

In de nieuwe wervingsactie werkt Fietsen Scoort samen met MyWorld. Medewerkers en vrijwilligers van ontwikkelingsorganisaties vinden op MyWorld.nl een toolkit waarmee ze een bedrijf of organisatie kunnen aanmelden. Deze werkgever moet minimaal 20 werknemers in dienst hebben. Voor elke aangemelde werkgever ontvangt de ontwikkelingsorganisatie een eenmalige premie van € 50.

De opbrengst wordt bovendien verdeeld via MyWorld. Elk najaar kunnen particuliere initiatieven meedingen naar de sponsorpot van € 10.000. De vier beste duurzame initiatieven ontvangen elk € 2.500 voor hun project. De prijswinnaars in 2014 waren Stichting Mpongwe, Stichting P.A.L.M. India, Creating Water Foundation en Stichting Bewa Ghana. India, Creating Water Foundation en Stichting Bewa Ghana.

Meer informatie: fietsenscoort.nl/myworld. Voor vragen kunt u terecht bij stichting Switch: Pascal Elegeert, p.elegeert@maakdeswitch.nl of Inge Verhage, i.verhage@maakdeswitch.nl.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief