Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Fietsen Scoort en MyWorld intensiveren de samenwerking. Kleinschalige ontwikkelingsorganisaties ontvangen dit voorjaar een premie wanneer zij een bedrijf, gemeente of organisatie aandragen als deelnemer van Fietsen Scoort. Deze actie gaat in februari van start op MyWorld.nl. Dus word lid van de community en houd de berichten van Fietsen Scoort in de gaten. De campagne Fietsen…

fietsenscoort1Fietsen Scoort en MyWorld intensiveren de samenwerking. Kleinschalige ontwikkelingsorganisaties ontvangen dit voorjaar een premie wanneer zij een bedrijf, gemeente of organisatie aandragen als deelnemer van Fietsen Scoort. Deze actie gaat in februari van start op MyWorld.nl. Dus word lid van de community en houd de berichten van Fietsen Scoort in de gaten.

De campagne Fietsen Scoort stimuleert het fietsen naar het werk, vraagt aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Deelnemende bedrijven en organisaties sponsoren de fietskilometers van hun werknemers. Via MyWorld verdeelt Fietsen Scoort jaarlijks een deel van het sponsgeld over kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Op zaterdag 25 oktober 2014, tijdens het MyWorld Event in Utrecht, ontvingen vier winnaars elk een cheque van € 2.500 voor hun project.

Premie
De samenwerking met MyWorld kent in 2015 een extra component: kleinschalige ontwikkelingsorganisaties krijgen dit voorjaar een directe beloning wanneer zij deelnemers werven voor Fietsen Scoort. Wie een werkgever (bedrijf, gemeente of maatschappelijke organisatie) met meer dan 20 werknemers aandraagt als nieuwe deelnemer van Fietsen Scoort, ontvangt hiervoor een premie ten gunste van zijn eigen project of goede doel. De actie loopt via MyWorld.nl.

Daarnaast kunnen ontwikkelingsorganisaties dit najaar opnieuw meedingen naar een sponsorbedrag voor hun project. Na de zomer worden zij via MyWorld uitgenodigd om hun projectvoorstellen in te dienen. De tien beste voorstellen krijgen een plaats op de website fietsenscoort.nl, waarna het publiek zijn voorkeur mag uitspreken. De beste vier ontvangen elk € 2.500 voor hun project.

Fiets voor een duurzame wereld
Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto op de fiets probeert te krijgen. De campagne Fietsen Scoort stimuleert op uitdagende wijze het fietsen naar het werk. Fietsen heeft veel voordelen: je gezondheid, CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering. Het klimaatvraagstuk kan, volgens de fietscampagne, alleen in internationaal verband worden opgelost. Daarbij verdient de positie van ontwikkelingslanden extra aandacht. Ook ontwikkelingslanden moeten zich op duurzame wijze kunnen ontwikkelen. Fietsen Scoort kiest er daarom voor de sponsoropbrengst jaarlijks te verdelen over verschillende kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

Reageren? Klik hier

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief