AMREF Flying Doctors en Schone Kleren Campagne hebben de IDleaks 'Hoogvlieger Award' gewonnen. AMREF ging er vandoor met de publieksprijs, Schone Kleren Campagne met de juryprijs. De Awards werden op 29 juni uitgereikt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De Hoogvlieger Award ging naar organisaties die een goed voorbeeld geven van genuanceerde en eerlijke communicatie…

AMREF Flying Doctors en Schone Kleren Campagne hebben de IDleaks 'Hoogvlieger Award' gewonnen. AMREF ging er vandoor met de publieksprijs, Schone Kleren Campagne met de juryprijs. De Awards werden op 29 juni uitgereikt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

De Hoogvlieger Award ging naar organisaties die een goed voorbeeld geven van genuanceerde en eerlijke communicatie over ontwikkelingssamenwerking. Er was ook een Vlieg in het Oog Award voor het meest tenenkrommende en stereotyperende filmpje. De ongelukkige prijswinnaars waren Dorcas (publieksprijs) en Cordaid Kinderstem (juryprijs).

Voorafgaand aan de uitreiking maakte OneWorld een rondgang langs de genomineerden. De filmpjes zijn via de volgende links te bekijken: Schone Kleren campagne Amref  Cordaid Kinderstem Dorcas 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief