Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Onderwijs, duurzaamheid, voedselzekerheid en fair trade zijn volgens particuliere initiatieven de belangrijkste thema’s voor de ontwikkelingsagenda van de toekomst. Dat is een van de conclusie van de ‘Post 2015-dialoog’, die de afgelopen maanden werd gevoerd in de MyWorld community en op het MyWorld Event. De resultaten zijn aangeboden aan het VN High Level Panel. Particuliere…

Onderwijs, duurzaamheid, voedselzekerheid en fair trade zijn volgens particuliere initiatieven de belangrijkste thema’s voor de ontwikkelingsagenda van de toekomst. Dat is een van de conclusie van de ‘Post 2015-dialoog’, die de afgelopen maanden werd gevoerd in de MyWorld community en op het MyWorld Event. De resultaten zijn aangeboden aan het VN High Level Panel.

Particuliere initiatieven vinden bovendien dat participatie de leidraad moet zijn voor een nieuw raamwerk voor internationale samenwerking. Speciale aandacht moet daarbij uitgaan naar kwetsbare groepen in de samenleving, zoals mensen met een handicap, homoseksuelen en landlozen. Zij hebben echter ook het gevoel dat er meer gebruik zou kunnen worden gemaakt van hun kennis, omdat zij ervaring opdoen met het werken op kleine schaal op lokaal niveau.

De ‘Post 2015-dialoog’ maakte deel uit van een brede maatschappelijk discussie, waaraan onder andere ook OneWorld, de Nationale Jeugdraad en Afrikaanse diasporaorganisaties meededen. In totaal leverden ongeveer 400 mensen op enige manier een bijdrage aan een van de discussiebijeenkomsten of discussiefora en gaven ongeveer 1500 Nederlanders hun mening via online opinieonderzoek. NCDO stelde van de uitkomst een rapport samen, dat werd aangeboden aan Paul Polman, de bestuursvoorzitter van Unilever en de enige Nederlander in het VN High Level Panel.

Uit de verschillende consultaties en discussies komen volgens NCDO een aantal punten naar voren die breed worden gedeeld. Zo zijn die meeste deelnemers voor het opstellen van een nieuwe agenda met duidelijke doelen en indicatoren. Er is bovendien veel aandacht voor de rol van Westerse landen en het voeren van eerlijke handel.

Een Nederlandse samenvatting is te vinden op de website van NCDO, waar het Engelstalige rapport is te downloaden.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief