Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In India zijn afgelopen zondag 66 miljoen bomen geplant door bijna 1,5 miljoen vrijwilligers. De bomen werden in slechts twaalf uur tijd geplant. Dat is een wereldrecord.

De boomplantactie vond plaats in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. Premier Narendra Modi zei dat hij, in tegenstelling tot Donald Trump, vastbesloten is om zich aan het klimaatverdrag van Parijs te houden. India staat nu op nummer drie van de landen die de grootste hoeveelheid broeikasgassen uitstoten. Uiteindelijk wil India 95 miljoen hectare aan bomen planten.

Jaarlijks verdwijnt er wereldwijd ongeveer 8,8 miljoen hectare aan bos – ruim twee keer het oppervlakte van Nederland – wat een grote bedreiging voor het klimaat vormt. Veel bomen worden gekapt voor de productie van papier en hout, maar ook producten als soja en palmolie worden gewonnen uit de bomen.

Australië en Afrika

Daarom zijn er veel landen die zich inspannen om meer bomen te planten. Naast India hebben ook tien Afrikaanse landen plannen gemaakt om ongeveer 30 miljoen hectare land te herbebossen, en Australië is van plan ieder jaar een miljard bomen te planten. 

670

Over de auteur

Marit Bruinsma is redactiestagiaire bij One World en volgt de studie mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. 
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief