Hoe kom ik aan geld voor een ontwikkelingsproject? Dat is een veelgestelde – zo niet de meest gestelde – vraag van vrijwilligers met projecten in het Zuiden. Inemarie Dekker van Svika Works publiceerde deze week een handig overzicht van 58 Nederlandse fondsen waar je geld kunt aanvragen voor een project. Ze maakte een onderverdeling in fondsen…

Hoe kom ik aan geld voor een ontwikkelingsproject? Dat is een veelgestelde – zo niet de meest gestelde – vraag van vrijwilligers met projecten in het Zuiden. Inemarie Dekker van Svika Works publiceerde deze week een handig overzicht van 58 Nederlandse fondsen waar je geld kunt aanvragen voor een project.

Ze maakte een onderverdeling in fondsen voor kleinschalige projecten, grote projecten, crowdfunding en projecten gericht op ondernemerschap. Dekker waarschuwt dat de lijst niet meer is dan een globaal overzicht: voor details moet je de websites van de betreffende organisaties bezoeken. Maar voor een eerste verkenning is het een buitengewoon handig hulpmiddel. Dekker stelde de lijst samen voor een training voor migrantenvrouwen, die een project willen opzetten in hun land van herkomst. En ze was zo aardig om het via haar blog met iedereen te delen.

De (Engelstalige) lijst is hier te vinden: list funds and financial resources.  

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief