Deelnemers van Fietsen Scoort trapten in 2013 bijna 10 miljoen kilometer weg voor het goede doel. Hun inzet leverde 45.000 euro op voor duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Dat maakte initiatiefnemer Switch gisteren bekend. Fietsen Scoort is een landelijke campagne die mensen wil motiveren om vaker met de fiets naar het werk te gaan. Bijna 6000 bedrijven en…

fietsen_scoort_-foto_lex_kattenwinkelDeelnemers van Fietsen Scoort trapten in 2013 bijna 10 miljoen kilometer weg voor het goede doel. Hun inzet leverde 45.000 euro op voor duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Dat maakte initiatiefnemer Switch gisteren bekend.

Fietsen Scoort is een landelijke campagne die mensen wil motiveren om vaker met de fiets naar het werk te gaan. Bijna 6000 bedrijven en instellingen en zo’n 24.000 particulieren doen eraan mee. Deelnemende werkgevers kunnen de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. In 2013 fietsten de deelnemers 250 maal de aarde rond. ‘Hierdoor kwam 1,6 miljoen kilo CO₂ niet in de atmosfeer terecht, hebben deelnemers flink geld bespaard, gewerkt aan hun eigen gezondheid en de mondiale voetafdruk verkleind’, aldus Switch.

De sponsoring door werkgevers leverde 45.000 euro op voor duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Dit geld gaat naar ontwikkelingsorganisaties, in het bijzonder naar Cycling out of Poverty dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief