Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Een Minister van Voedsel in het kabinet. Daarvoor pleit de organisatie Natuur & Milieu vandaag, op Wereldvoedseldag, in de publicatie ‘7 redenen voor een Minister van Voedsel’. De nieuwe minister kan voedselproblemen gerichter aanpakken. Dus, zoek jij nog een nieuwe baan?

Noodzakelijk
Goed eten is van levensbelang. Het houdt ons gezond, geeft energie en brengt plezier. Bovendien levert het geld, werkgelegenheid en kennis op. “Om dat zo te houden, hebben we een Minister van Voedsel nodig,” aldus Sijas Akkerman, hoofd voedsel van Natuur & Milieu. “Want de schaduwkanten van ons eten, zoals milieuvervuiling, kap van regenwouden, economische achteruitgang van de landbouwsector en snel oplopende zorgkosten door overgewicht vormen een serieuze bedreiging.”

Voedselrevolutie
Voedsel raakt bijna alle aspecten van onze samenleving. Dat is duidelijk terug te zien in de politiek. Op dit moment zijn er maar liefst zeven verschillende ministeries verantwoordelijk voor onderdelen van het voedselbeleid, waaronder Economie, Landbouw & Innovatie, Volksgezondheid, Onderwijs, Infrastructuur & Milieu en Buitenlandse Zaken. Een Minister van Voedsel zou volgens Natuur & Milieu samenhangende oplossingen kunnen doorvoeren, en zo een voedselrevolutie op gang kunnen brengen.

Agenda
Er zijn op dit moment zeven kandidaten in de running voor het voedselministerschap. Onder wie kamerlid Frans Timmermans (PvdA), presentatrice Yvon Jaspers en dieetgoeroe Sonja Bakker staan op de lijst. Natuur & Milieu stelde een agenda met zeven uitdagende actiepunten op, waar de nieuwe minister mee aan de slag zou moeten. Heb jij ook nog een goed idee? Laat het hen weten, en maak kans op een 8-gangen groentediner.

 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief