In de petitie – onder de aandacht gebracht door This is Africa – wordt benadrukt dat Afrika geen homogeen toevluchtsoord is en dat de zwarte Amerikanen in ruil voor asiel waardevolle kennis en kunde meebrengen. Initiatiefnemer Brenda Pearson zegt te begrijpen dat Afrika een continent is bestaande uit vele verschillende culturen en dus geen one-size-fits-all plek waar we naar kunnen terugkeren. Pearson: "We vragen simpelweg om de mogelijkheid om terug te keren naar de geboortegrond van onze voorouders, om opnieuw te kunnen beginnen en ons trauma te verwerken. In ruil daarvoor brengen we alle talenten, vaardigheden en rijkdom uit Amerika mee. Zo kunnen we helpen jullie naties groot te maken, terwijl jullie culturele identiteit behouden blijft.”

Met de petitie wil Pearson 2500 handtekeningen ophalen. De #WeWantToGoHome beweging heeft ook een Facebookpagina waarop ruim 1700 mensen het initiatief ondersteunen.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief