Jacob Zuma, de president van Zuid-Afrika, heeft zondag samen met zijn familie twaalf koeien geofferd. Hierdoor zullen zijn voorvaderen hem helpen tot partijleider herkozen te worden, gelooft hij.

Volgende maand kiezen de leden van het ANC, Zuid-Afrika’s regerende partij, tijdens een congres een nieuwe leider. Jacob Zuma, die behalve president ook partijleider is, hoopt herkozen te worden. Daarom organiseerde hij met zijn vier vrouwen, eenentwintig kinderen en andere familieleden een speciale ceremonie in zijn geboortedorp, Nkandla. Samen slachtten ze twaalf koeien, brandden wierook en vroegen de voorouders van de politicus om hulp.

Volgens een van zijn zonen, Nomthandazo Zuma, was de ceremonie een succes. “Onze vader wordt vanaf nu beschermd en zal veilig van het congres terugkeren om zijn herkiezing met ons te vieren”, zei hij tegen de Zuid-Afrikaanse krant, The Mercury Newspaper.

Bron: BBC
Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief