Het wordt steeds populairder: kiezen voor een carrière als MVO professional. Maar welke eigenschappen heeft een goede MVO-manager eigenlijk? Als je werkt aan de volgende kwaliteiten kom je volgens MVO-Nederland een heel eind!

Kennis van zaken: Een MVO-professional moet voldoende kennis bezitten van de verschillende kernthema’s van de duurzame agenda (zoals armoede, consumptie en uitstoot) en hoe deze thema’s de core business van het product en de organisatie kunnen beïnvloeden.

Resultaatgericht: MVO gaat over het streven naar voortdurende verbetering van de prestaties van de onderneming. De huidige processen binnen de organisatie zullen continu uitgedaagd en verbeterd moeten worden, om uiteindelijk tot een positief resultaat te leiden.

Commercieel: De duurzame agenda brengt verschillende kansen met zich mee. Door op een commerciële manier hiermee om te gaan, zullen nieuwe mogelijkheden binnen de organisatie ontstaan.

Zoekend naar nieuwe informatie: Trends binnen de duurzame agenda blijven zich ontwikkelen. Deze trends, zoals duurzaam inkopen, certificering en draagvlak creëren, zullen voortdurend onderzocht en geïmplementeerd moeten worden.

In staat anderen te ontwikkelen: door anderen binnen de organisatie te ontwikkelen ontstaat er een nieuwe generatie van ‘duurzame denkers’, die de voortgang van organisaties op een positieve manier kan beïnvloeden.

Foto: (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief