Denk je bij het woord ‘vluchteling’ aan uitgestrekte tentenkampen in een ruraal gebied? Fout! Het overgrote deel (meer dan vijftig procent) van de vluchtelingen zoekt zijn heil tegenwoordig in de stad.

Voor NGO’s is dat een uitdaging, want hoe vind je deze vluchtelingen? Wat hebben ze precies nodig? En hoe onderscheid je hen van andere minder bedeelde groepen in de stad?

Meer weten over stedelijke vluchtelingen? Check dat dit filmpje van de Nederlandse Humanitaire Top:

[[{“fid”:”34359″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Humanitaire Top: Stedelijke vluchtelingen”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Humanitaire Top: Stedelijke vluchtelingen”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Humanitaire Top: Stedelijke vluchtelingen”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief