Banksy, de Engelse kunstenaar wiens echte identiteit tot nu toe onbekend is gebleven, heeft met de jaren over heel de wereld zijn herkenbare muurschilderingen achtergelaten. Hij staat bekend om de politiek geëngageerde boodschappen die in zijn werk vaak op de voorgrond staan. In Gaza zijn de stencils van spelende kinderen op de restanten van een tot puin gebombardeerd huis onmiskenbare benoemingen van het totale gebrek aan onbezorgdheid dat in het door Israël geïsoleerde gebied heerst.

Naast zijn gebruikelijke werk met graffiti neemt Banksy nu ook de camera ter hand. Resultaat: een ‘reclame’ waarin hij Gaza verkoopt als dé vakantiebestemming: een door veel toeristen nog vrijwel onontdekt oord dat altijd kan rekenen op betrouwbare buur Israël om een oogje in het zeil te houden.

Ondertussen heeft een groep acrobatische jongeren uit de Gazastrook aangeboden om als tour guide te functioneren voor potentiële bezoekers, schrijft The Guardian. In hun videoreactie vertellen ze al stunts uitvoerend over de situatie waarin ze leven.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief