Door warmer zeewater en extreme weersomstandigheden hebben zeewiertelers in Zanzibar het zwaar: de zeewierproductie is in vijf jaar van 14.040 ton gezakt naar 10.800 ton.

Vanaf de jaren ’80 wordt er op Zanzibar zeewier geteeld: een gewild exportproduct, dat vooral wordt gebruikt in voedsel en de farmaceutische industrie. Meer dan 15.000 mensen werken in de zeewierteelt, voornamelijk vrouwen.

Vooral door de stijging van de watertemperatuur – nu zo’n 8 graden hoger dan twintig jaar geleden – wil het zeewier niet meer zo groeien als voorheen. De zeewierboeren proberen nu hun boerderijtjes in dieper water op te zetten, waar de temperatuur wel geschikt is om zeewier te telen.

Lees meer op AllAfrica.com
 

Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief