Door ziekte is Pussy Riot-activiste Nadezhda Tolokonnikova genoodzaakt haar hongerstaking af te blazen.

Doktersadvies
Na negen dagen hebben de dokters van de strafkolonie in Mordovië, die vijfhonderd kilometer van Moskou afligt, haar geadviseerd dat een behandeling van de ziekte alleen mogelijk is als ze weer zou gaan eten. Over welke ziekte het gaat is onbekend maar de symptomen lijken op die van waterpokken.

Slaaf
Zelfs in een strafkamp is de zangeres niet van haar grootste passie, protesteren, af te houden. Volgens de activiste zijn de omstandigheden in het strafkamp erbarmelijk en wordt ze naar eigen zeggen als slaaf behandeld. Om hier aandacht voor te krijgen was ze begonnen met een hongerstaking. Ze had deze actie aangekondigd in een open brief.

Veroordeling
Nadezhda zit haar twee jaar durende straf uit in Mordovië nadat ze in februari 2012 met twee van haar bandleden een protestlied tegen Poetin had gezongen in een orthodoxe kerk in Moskou. In maart komt het bandlid vrij.

Lees meer op: The Daily beast
Foto: Flickr

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief