Deel 6 Duurzame Toekomstdenkers – Xavier Ikejemba (25 jaar) is duurzame ondernemer met zijn bedrijf ICE Africa.  Door projecten over energie, afval en sociaal ondernemerschap te doen in Afrika draagt hij bij aan een duurzame wereld. Hij vindt dat duurzame projecten, projecten moeten zijn die op lange termijn succesvol blijven.

‘Oplossingen gebaseerd op onderzoek zijn belangrijk om te zorgen dat je projecten duurzaam op lange termijn zijn. Helaas accepteren mensen de oplossing vaak niet, omdat het veel verandering voor hen betekent, terwijl ze al honderden jaren hetzelfde doen.’ 

OneWorld in samenwerking met Bedrock een videoserie gemaakt over duurzame toekomstdenkers die door de DJ100 zijn geselecteerd. DJ100 is een jaarlijks evenement waarbij studenten, young professionals of jonge ondernemers en ZZPers, worden uitgeroepen tot één van de 100 duurzaamste jongeren van dat jaar.

Kijk hier het laatste deel van de serie Duurzame Toekomstdenkers!

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief