De groei in opbrengsten uit natuurlijke hulpbronnen de afgelopen tien jaar in Afrika, zorgde niet voor verbeteringen in de gezondheidszorg, onderwijs en voeding.

Dit blijkt uit de laatste editie van het African Progress Report dat afgelopen vrijdag verscheen. Volgens het rapport verloor Afrika twee keer zoveel geld door illegale geldstromen als het aan internationale hulp ontving.

Het rapport beschrijft vijf deals in de Democratische Republiek Congo tussen 2010 en 2012, die het meer dan 1,3 miljard dollar hebben gekost. Bezittingen werden ondergewaardeerd en verkocht aan buitenlandse investeerders. Het bedrag is twee keer zo hoog als het jaarlijkse budget dat het land voor onderwijs en gezondheidszorg heeft.

Het Afrika Progress Panel stelt dat Afrika zijn rijke natuurlijke bronnen beter kan benutten en levens van de mensen in de regio kan verbeteren, door verantwoordelijker en transparanter te werken. “Dit vormt grote uitdagingen voor het continent.”, aldus het panel.

Lees meer op: Bdlive

Foto: Oxfam International  

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief