Chipo
Bekijk fotoserie I

Foto-instituut Noorderlicht laat in de tentoonstelling ‘Land – Country Life in the Urban Age’  met werk van 37 fotografen zien hoe het platteland omgaat met de kaalslag die de alsmaar toenemende verstedelijking aanricht. 

Nog maar net op gang is de eenentwintigste eeuw nu al ‘de eeuw van de stad’. Want sinds 2008 woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden. Dat zijn bijna 3,5 miljard mensen, op slechts 3 procent van het aardoppervlak. In 2050 zal het aantal stedelingen volgens de Verenigde Naties wereldwijd bijna 6,3 miljard bedragen – oftewel bijna 69 procent van de wereldbevolking.

 

 

MashiMohadjerin
Bekijk fotoserie II

Op de Noorderlicht tentoonstelling zijn tal van series te zien die laten zien hoe de trek naar de stad het landschap en de levens van mensen verandert. Van buitenaardse panoramafoto’s van een verlaten Chinees achterland tot spookachtige beelden van Roemeense villa’s, gebouwd door migranten die er bijna nooit zijn.

Noorderlicht, 5 september t/m 31 oktober, Fries Museum in Leeuwarden.
Zie www.noorderlicht.com

 

MunemWasif
Bekijk fotoserie III

In tijdschrift onzeWereld van september 2010 ook een beeldreportage met (andere) foto’s uit de expositie.

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Marianne Wilschut is een Nederlandse journalist. Ze schrijft onder andere voor Trouw en OneWorld.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief