Stel, je woont in Syrië en je wil het land uit vluchten door het aanhoudende geweld. Waar ga je naartoe? Ga je naar Turkije, of naar Europa? En als je kiest voor Turkije, probeer je daarna alsnog om in Europa te komen, of leg je je neer bij een bestaan in een vluchtelingenkamp?

Dit zijn keuzes waar Syrische vluchtelingen dagelijks mee te maken hebben nu het steeds moeilijker wordt om asiel te krijgen in Europa. The Guardian maakte een interactief artikel waarin jij voor de keuzes staat waarvoor Syrische vluchtelingen dagelijks staan. Het is een uitdaging om in Europa terecht te komen: eerder nog kom je terecht in een vluchtelingenkamp of eindig je in detentie. Afhankelijk van jouw keuzes ontvouwt het artikel de realistische consequenties, versterkt met foto’s en filmpjes.

Hoe ver kom jij? Probeer het op The Guardian.

Bekijk ook de reportage die The Guardian eerder maakte over het leven van twee Syrische families op de vlucht, waarin je ziet hoe moeilijk het is om Europa in te komen.

Bron: The Guardian
Foto: (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief