De Verenigde Staten zijn de grootste investeerders in schone energie. Dat meldt het rapport ‘Who is winning the Clean Energy Race’ van de ngo PEW. Het land investeerde in 2011 in totaal 48 miljard dollar (36,5 miljard euro) in met name wind- en zonne-energie. China is achter de VS tweede op de lijst, met 45 miljard dollar aan investeringen. Duitsland is als derde het hoogst genoteerde Europese land. Nederland zit in de groep Europese landen die in totaal 11,1 miljard euro investeerden.  

De investeringen in windenergie zijn nog steeds hoger dan die in zonne-energie. Van de in totaal 83,5 GigaWatt opgewekte energie in 2011 kwam 43 van de wind en 30 van de zon. De totale capaciteit schone energie wereldwijd is 565 GigaWatt. Dat is 47 procent meer dan energie uit nucleaire reactoren. Volgens Phyllis Cuttino, directeur van PEW, bewijzen deze cijfers dat schone energie een groeiende en volwassen sector is.

Foto: cc

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief