Hoe maak je een kritische film over een fenomeen dat in de kern goed bedoeld is? 

Terwijl de vrienden Reinier Vriend (mediawetenschapper) en Kuba Szutkowski (filmmaker) zich verdiepen in vrijwilligersbedrijven, lijkt de wereld van vrijwilligerswerk steeds complexer te worden. De twee raken steeds meer betrokken bij de materie, waardoor de grens tussen onderwerp en observant vervaagt.

Kuba en Reinier, bron: Cinecrowd

In plaats van het simpelweg vastleggen van vrijwilligersbedrijven en hun vrijwilligers, veranderen Kuba en Reinier van publiek in deelnemers. Samen met Brechtje Boeke, een documentairemaker in de ontwikkelingssector, richten ze hun eigen stichting op om transparantie in het internationaal vrijwilligerswerk te vergroten: Volunteer Correct

Ze beginnen een 17-daags project waarvoor 12 betalende vrijwilligers worden geselecteerd. Samen met hen gaan ze de vrijwilligersindustrie filmen, en filmen wat er achter de schermen gebeurt bij Volunteer Correct.

Voor de montage van hun film zoeken ze nog sponsors. Via Cinecrowd kun je Volunteer Correct helpen. Voor 10 euro word je fan, voor 75 euro krijg je een speciaal T-shirt. Van de benodigde 6500 euro is 27 uur voor de deadline 6136 euro binnen. De actie loopt nog t/m 12 februari. 

In het komende nummer van OneWorld besteden we uitgebreid aandacht aan de voors en tegens van vrijwilligerswerk. 

[[{“fid”:”33996″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Volunteer Correct vertelt over hun vrijwilligersproject in Kaapstad, Zuid-Afrika”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Volunteer Correct vertelt over hun vrijwilligersproject in Kaapstad, Zuid-Afrika”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Cinecrowd MAKING A DIFFERENCE final countdown”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

 

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief