Iedere vrijdag op Toekomstdenkers: inspirerende, mooie, innovatieve en interessante dingen van het web.​

 • Hoe creëren we een sociaal en financieel rechtvaardige samenleving, die binnen ecologische grenzen opereert? Deze vraag staat centraal op het nieuwe kanaal ‘Rethinking prosperity’ op de website van de Guardian.
   
 • Afgelopen weekend speechte actrice Emma Watson (24) over feminisme op een VN-top over gelijkheid. Daar wil ze vooral ook mannen bij betrekken. 
   
 • Hebben we in de toekomst verpakkingsvrije winkels? Op 30 september kun je meediscussiëren tijdens de Duurzaamheids Dialoog
   
 • De familie Rockefeller verdiende miljarden in de olie-industrie. De nieuwe generatie erfgenamen kondigde maandag aan dat ze niet meer willen investeren in fossiele brandstoffen, maar in duurzame energie. 
   
 • Duurzame schoolschriften, een kledingbibliotheek en biologische tampons. Het zijn een paar van de projecten die in de running zijn voor de ASN Bank Wereldprijs. Je kunt nog tot 3 oktober stemmen

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Maartje de Meer is freelance schrijver en redacteur en woont in Berlijn.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief