De verbeteringen van het investeringsbeleid van deze verzekeraars resulteerden in 54 hogere scores op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals mensenrechten, gezondheid en natuur. Dit blijkt uit de eerste update van de Eerlijke Verzekeringswijzer  (pdf) die maandag is gepubliceerd.

Volgens Titus Bolten, projectleider van de Eerlijke Verzekeringswijzer, beginnen verzekeraars zich te onderscheiden op verschillende thema´s. Zo scoort ASR een zeven op dierenwelzijn en een tien op wapens, beide ruim vier punten hoger dan de nummers twee op deze thema’s. Bolten: ‘Hierdoor krijgt de consument echt iets te kiezen. De lancering van de Eerlijke Verzekeringswijzer heeft bij een aantal verzekeraars duidelijk als een wake-up call gewerkt. De andere verzekeraars zullen hun best moeten doen om aan te haken. Steeds meer mensen willen graag klant zijn bij een verzekeraar die transparant en maatschappelijk verantwoord investeert. Stilzitten is geen optie.’

Vergelijk je eigen verzekeraar!

De Eerlijke Verzekeringswijzer is een initiatief van Amnesty International, Dierenbescherming, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX en biedt consumenten de mogelijkheid om verzekeraars te vergelijken, aan te schrijven en eventueel over te stappen.

Beeld van Flickr/Stockmonkeys

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief