Goedkoper, maar wel gezond blijven leven? Dat kan, want volgens onderzoekers van de Universiteit Californië zijn die ingeblikte worteltjes en diepgevroren aardbeien nét zo gezond als de verse variant. En je legt er een stuk minder geld voor neer.

Oké, een wortel die je net uit de grond trekt bevat nog steeds de meeste vitaminen. Maar de ‘verse’ wortel uit de supermarkt heeft er vaak al een lange reis op zitten voordat ‘ie in jouw winkelmandje belandt.

Het transport en de dagenlange opslag zorgt voor afbraak van voedingsstoffen. Vaak is daardoor de voedingswaarde van gevroren of geconserveerde producten – als er geen zout of suiker is toegevoegd – net zo goed als die van verse producten, blijkt uit het onderzoek.

Ondanks hun slechte reputatie kan je dus met een gerust hart je blikvoorraad aanvullen.

Lees meer bij New York Times

Foto: krossbow

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief