Mugabe valt na speech

Een struikelende Robert Mugabe is een hit op internet. De 90-jarige leider van Zimbabwe had kort tevoren een speech gehouden in Harare. Na de laatste trede van de trap viel Mugabe – waarschijnlijk door een vouw in de vloerbedekking.

De hulpjes van de president vingen Mugabe gelijk op en escorteerden hem naar zijn Mercedes. Fotografen die de valpartij op camera hadden vastgelegd werden door beveiligers gedwongen de gemaakte opnames te wissen. Toch zijn de enkele opnames op internet terecht gekomen:

[[{“fid”:”33834″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Mugabe valt na speech”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Mugabe valt na speech”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Quand Robert Mugabe rate une marche et tombe”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Op internet gingen mensen creatief aan de slag met het beeldmateriaal. Via de hashtag #MugabeFalls werden verschillende foto's geplaatst:

Mugabe bij Dancing with the Stars

Mugabe de sporter

Mugabe van een waterval 

[[{“fid”:”33841″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Mugabe op de hielen gezeten”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Mugabe op de hielen gezeten”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Mugabe op de hielen gezeten”,”title”:”Mugabe op de hielen gezeten”,”style”:”height:583px; width:581px”,”class”:”file-default media-element”}}]] 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief