Restaurants in de regio Utrecht zijn niet allemaal even vooruitstrevend op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Utrechtse FairClimateFund.
Opvallend is dat slechts zeventien procent van de restaurants groene stroom heeft en dat 55 procent nog gloeilampen gebruikt. Van de in totaal dertig onderzochte restaurants serveerden er maar zes duurzaam gevangen vis en twaalf biologisch vlees. 31 procent was geïnteresseerd in wat hun CO2 ‘footprint’ was, terwijl niet één restaurant dit op dit moment weet.  65 procent van de restaurants zegt zelf met MVO-beleid bezig te zijn en 45 procent zegt in de toekomst klimaatneutraal te willen worden.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief