Yulianus Rettoblaut, beter bekend als Mami Yuli, toverde haar eigen huis in Jakarta in november om tot tehuis voor waria’s, oftewel transgenders.

Indonesische waria’s, een combinatie van wanita (vrouw) en pria (man), zijn een verzameling van verschillende vormen van seksualiteit, maar bestaan voornamelijk uit mannen die zich ‘vrouw voelen’.

Waria’s worden in Indonesië wordt steeds meer geaccepteerd, maar een groot aantal wordt nog steeds verstoten door hun familie. Als ze ouder worden is er niemand om voor ze te zorgen, waardoor veel waria’s op straat belanden.  

Mami Yuli is zelf ook transgender, en doet haar best om oudere waria’s drie maaltijden per dag te geven, en ze daarnaast cursussen aan te bieden om ze van werk te voorzien. Ze biedt nu een slaapplaats aan 12 mensen, maar hoopt op een dag voor alle 800 oudere transgenders in Jakarta te kunnen zorgen.

Lees meer bij Times Live.

 

Foto (cc)

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

OneWorld-online_banner-600×500 + waaier