Ikea gaat tweehonderd Syrische vluchtelingen in vluchtelingenkampen in Jordanië een baan geven in de productie van tapijten en ander textiel.  Vanaf 2019 zou de gelimiteerde editie klaar zijn voor verkoop. Ikea legt momenteel contacten met lokale organisaties in Jordanië om het project te kunnen starten. De bedoeling is om banen te creëren voor tweehonderd mensen, voornamelijk vrouwen.

Jordanië heeft volgens gegevens van de Verenigde Naties 655.000 Syrische vluchtelingen opgevangen in kampen. 37.000 van hen hebben een werkvergunning, al werken sommigen ook zonder vergunning. "De crisis in Syrië is een tragedie van onze tijd. Jordanië heeft een grote verantwoordelijkheid opgenomen door deze mensen op te vangen, wij willen bekijken hoe ook wij kunnen bijdragen", zei Jesper Brodin van Ikea tegen CNN.

Vrijhandelsverdrag

Ikea zal rekening houden met flexibele werkuren omdat de meeste vrouwen naast hun baan ook instaan voor de opvang en verzorging van kinderen. De tapijten zullen lokaal worden verkocht en in verschillende landen in het Midden-Oosten die een vrijhandelsverdrag hebben met Jordanië.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
logo-IPS1

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief