Het rapport geeft aan dat het aantal Syriërs dat is omgekomen door slechte zorg,  dubbel zo veel is als het aantal geweldsslachtoffers. Dit zijn veelal kinderen die sterven aan ziekten die normaal gesproken nog te genezen zijn of eenvoudig voorkomen  hadden kunnen worden. De ziekten waar mensen aan overlijden zijn kanker, astma, diabetes, diarree, longontsteking maar ook het aantal polio- en mazelen slachtoffers stijgt.

Woordvoerder Marinke Ros van Save the Children: “De internationale gemeenschap mag Syrische kinderen niet in de steek laten. Het is niet te verkroppen dat gewonde kinderen geen toegang hebben tot medische zorg en overlijden aan ziektes die te voorkomen en genezen zijn. Wereldleiders moeten de kleinste slachtoffers van dit conflict beschermen en de duidelijke boodschap afgeven dat dit lijden niet langer wordt getolereerd.”

Lees het volledige rapport hier.

Foto: Save the Children

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief