Steeds meer mensen kopen een ‘stukje’ windmolen bij de Windcentrale. De organisatie bereikte deze maand twee mijlpalen. Particulieren investeerden meer dan 15 miljoen euro en er doen meer dan 15 duizend huishoudens mee. Zij krijgen een deel van de opgewekte groene stroom via energieleverancier Greenchoice.

De Windcentrale is in 2010 opgericht om duurzame energie in Nederland te stimuleren en om het draagvlak voor windenergie te vergroten.  Hun ambitie is om minimaal 1 op de 20 huishoudens in Nederland energie te  laten opwekken via Winddelen.

Er zijn ook andere organisaties die windcertificaten verkopen, zoals Eneco en  Meewind. Eneco startte in juli met een grote crowdfundingsactie om windmolens in het windpark De Beemden te financieren. Het bedrijf wil in totaal 10 miljoen euro ophalen. Een week  na de start van de campagne werd 1,25 miljoen euro binnengehaald.  

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief