Joseph Kony, corruptie, Ebola en.. Breakdancing? Jazeker. Uganda heeft niet alleen talent voor het halen van sensationele krantenkoppen.

Eigenlijk is het natuurlijk absurd dat ik, als ik een ongecompliceerd filmpje over flexe jonge breakdancers wil laten zien, gelijk begin over alle ellende waar Uganda om bekend staat. In de teaser (zoals dat zo mooi heet) nog wel! Terwijl ik U, hooggeachte lezer, nou juist eens het ingewikkelde gekakel over verstoorde Noord – West relaties wilde besparen. Misschien is het beter als ik stop mijzelf tegen te spreken, en de enthousiaste gasten van Breakdance Project Uganda via hun moves voor zichzelf laat spreken.

Here you go:

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”17618″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”260″,”width”:”178″}}]]

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
marlies-oneworld

Over de auteur

Journalist, redacteur en campaigner. Marlies schrijft over mensenrechten, gender en klimaat in een snel veranderende wereld. Ze geeft deze …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief