Atsushi zou haar meerdere malen misbruikt hebben, en haar bij iedere keer 10 dollar betalen (ongeveer 8 euro). De Phnom Penh Municipal Court veroordeelde de man tot zeven jaar cel en zou hem vervolgens uitzetten naar Japan. Hij moest ook vierhonderdduizend riels betalen aan het slachtoffer ter compensatie.

APLE is een ngo die zich inzet voor kinderrechten in Cambodja. Het team bestaat uit advocaten, sociale werkers en onderzoekers. Vanaf 2003 proberen zij seksueel misbruik en uitbuiting te stoppen door preventie, bescherming en door het bevorderen van de vervolging van daders.

De dader misbruikte het meisje in het bordeel waar ze werkte. Toen ze in 2010 werd bevrijd, hielpen APLE en andere organisaties haar bij het herstellen door bijvoorbeeld emotionele ondersteuning te geven. APLE vindt de schadevergoeding te laag en ging in hoger beroep. “Een hogere vergoeding is niet alleen eerlijk, maar ook nodig om de geleden schade te kunnen verwerken”, zegt Seila Samleang, directeur van APLE.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Redactiestagiare bij OneWorld
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief