De verdeeldheid tussen coalitiepartijen PvdA en de VVD was duidelijk merkbaar tijdens het wetgevingsoverleg (WGO) in de Tweede Kamer over de portefeuille Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. In de tweede termijn moest Ploumen maandag haar keuzes verdedigen en de Kamervragen verduidelijken. De minister vroeg om geduld en vertrouwen.

In de eerste termijn van het wetgevingsoverleg werd duidelijk dat er niet alleen bij de oppositie, maar ook bij coalitiepartijen VVD en PvdA grote verwarring bestond over de concrete invulling van het beleid en de werking van de twee voorgestelde nieuwe fondsen. De hoop dat Ploumen enige duidelijkheid zou scheppen werd niet bewaarheid en zij vroeg voornamelijk om tijd, vertrouwen en coulance van haar collega’s om later op de gestelde vragen terug te mogen komen. ‘Ik wil de vaart er graag inhouden. Goed de tijd nemen voor beslissingen is dan ook erg moeilijk voor de ongeduldige minister die ik ben,’ stelde Ploumen.

Lees meer bij Vice Versa

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief