Gisteren gingen 50 Amsterdammers de grachten op om het plastic afval van Koningsdag uit de grachten te vissen. Ze verzamelden binnen een paar uur meer dan 50 vuilniszakken vol plastic.

Plastic soep
Deze eerste editie Koningsvissen werd georganiseerd door organisatie Plastic Whale en museum Het Grachtenhuis. Marius Smit, oprichter van Plastic Whale, wil de wereldwijde plastic soep aanpakken. Op veel plekken ter wereld wordt het water vervuild door plastic afval. Hij begon in Amsterdam, waar Plastic Whale onlangs een sloep heeft gebouwd van plastic uit de Amsterdamse grachten. De organisatie hoopt aandacht te creëren voor de plastic soep en wil samen met burgers, bedrijven en overheidsinstanties aan oplossingen werken.

Waardevolle grondstof
Met het plastic dat zondag uit de grachten gevist is moeten nieuwe producten gemaakt worden. Smit: “Wij geloven dat mensen anders naar afval moeten gaan kijken; we moeten het zien als waardevolle grondstof.”

Foto: Plastic Whale

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief